WeirdSpace - Kultur uden grænser

Silo Tidley
Silo Tidley Øjne: Sorte
Hair: Blondt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Vicesheriff i Ndr. Andemose
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Civilstand: Single
Kendt familie: Elsie Tidley (faster)
Hjemmebase: Ndr. Andemose, USA


Historie: Silo er Sams højre hånd i håndhævelse af loven i en lille by. Det meste af arbejdet består af at tage en lur, spise og undgå at blive sat i arbejde af borgmesteren.


Kontinuitet: Sam & Silo
Udgiver(e): King Features
Første optræden: 20. oktober, 1961
Skaber(e): Mort Walker
Jerry Dumas
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Da Silo blev introduceret i den tredje stribe af Sam's Strip i 1961, var han kun en unavngiven figur som havde en samtale med Sam. Han så i høj grad ud som han gør i dag, men hans udseende med det lange slips, ternede bukser og bowlerhat dukkede ikke op før omkring stribe #90. Navnet Silo kom ikke før serien genopstod som Sam & Silo i 1977.

Sam's Strip var netop dette: Sams. Silo var blot endnu en gennemgående figur som kommenterede på det Sam og de andre figurer gjorde. Det forblev på denne måde indtil serien stoppede efter 504 striber den 1. juni, 1963. Det var ikke før serien blev genoplivet som Sam og Silo (Sam & Silo) den 18. april, 1977, at Sam og Silo blev ligeværdige partnere. I Danmark kom serien til at hedde Fut & Fjolle i Søndags-BT. Sammen med det at få et navn blev Silo også ændret fra at være en gift mand, som var lidt under tøflen, til at være ungkarl, ligesom Sam. Serien var meget forskellig fra den velansete Sam's Strip og er blevet kritiseret for ændringen. Serien blev lavet af Mort Walker og Jerry Dumas indtil 1995, hvor Mort Walker forlod serien. Efter dette blev serien fortsat af Dumas, og bliver stadig produceret i dag.


Eksempler:


Navne rundt om i verden:
DanmarkSilo Tidley
Fjolle
SverigeSilo Tidley
UK/USASilo TidleyRelaterede links/karakterer:
- Abe McGuffie
- Evy
- Fjolle Frans
- Hr. Vindhas
- Jasper
- Mads
- Rosie
- Sam Barnes
- Svipser
- Søster Agnes
- Tante Nips