WeirdSpace - Kultur uden grænser

Sam Barnes
Sam Barnes Øjne: Sorte
Hår: Blondt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Sheriff i Ndr. Andemose
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Civilstand: Single
Kendt familie: Tante Nips (bedstemor)
Hjemmebase: Ndr. Andemose, USA


Historie: Sam er landsbyens sheriff i Ndt. Andemose. Han bor hos sin bedstemor og bruger dagene på at spise, sove og prøve at undgå at blive sat i arbejde af borgmesteren, eller være nødt til at fange lovbrydere.


Kontinuitet: Sam & Silo
Udgiver(e): King Features
Første optræden: 18. oktober, 1961
Skaber(e): Mort Walker
Jerry Dumas
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Da Sam optrådte første gang, var det i has egen serie Sam's Strip i 1961. Walker og Dumas arbejdede allerede sammen på Basserne (Beetle Bailey) og Mads og Misse (Hi and Lois) og Sam's Strip gav en mulighed for at bruge de gags de ikke kunne bruge i andre serier som meta-gags hvor figurerne træder ud af rammerne eller samler taleboblerne sammen, taler til læserne eller på anden måde bryder the fourth wall. Serien involverede også mange figurer fra andre serier, især gamle serier som Krazy Kat og Happy Hooligan, og mange vittigheder var indforståede. Serien var i høj kurs blandt tegneserieskabere og kendere, men tilsyneladende fandt de fleste almindelige læsere ikke serien særligt underholdende og den stoppede den 1. juni, 1963, efter 504 striber.

Sam's Strip blev aldrig genoplivet, men den 18. april, 1977, blev figurerne Sam og Silo genintroduceret som de primære figurer i serien Sam og Silo (Sam and Silo). I Danmark kom serien til at hedde Fut & Fjolle i Søndags-BT. Denne gang var Sam sheriff i en lille by ved navn Ndr. Andemose (Upper Duckwater) og Silo var hans vicesheriff. Vittighedernes omdrejningspunkt var dagligdagen i en lille by og især hvordan de to driverter Sam og Silo prøvede at undgå arbejde.

Walker og Dumas arbejdede samme på serien til 1995, hvor Mort Walker trak sig tilbage fra serien. Efter dette fortsatte Dumas serien alene. Serien bliver stadig produceret i dag.

Selv om serien være eksisteret længe, er serien og figurerne ikke blevet overført til andre medier.


Eksempler:Navne rundt om i verden:
DanmarkSam Barnes
Fut
SverigeSam Barnes
UK/USASam BarnesRelaterede links/karakterer:
- Abe McGuffie
- Evy
- Fjolle Frans
- Hr. Vindhas
- Jasper
- Mads
- Rosie
- Silo Tidley
- Svipser
- Søster Agnes
- Tante Nips