WeirdSpace - Kultur uden grænser

Konduktøren
Konduktøren Rigtige navn: Ukendt


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Konduktør på sporvognen linje 0
Statsborgerskab: Dansk statsborger
Civilstand: Gift
Kendt familie: Hustru og søn, ikke navngivet
Hjemmebase: København, Danmark


Historie: Konduktøren er famliemennesket som arbejder på sporvognen Nullerten i København.


Kontinuitet: Nullerten
Første optræden: Tegneserier: Socialdemokraten, February 20, 1949
Teater: 19. december, 1953
Skaber(e): Helge Hall
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Konduktøren var den gennemgående figur i Helge Halls serie Nullerten. Serien Nullerten var i virkeligheden en tegneseriestribe om sporvognen linje 0, og de mennesker der arbejdede ved eller brugte sporvognen, men konduktøren var den ene figur som blev set på og udenfor jobbet. Serien gik avisen Socialdemokraten fra 1949 til 1963 da avisen, nu kaldet Aktuelt, blev mere provinciel og ikke havde plads til noget så specifikt for København som en sporvogn nummer 0. Det er muligt, at dette ikke er den rigtige, eller i hvert fald eneste, grund, idet der også var sporvogne i Aarhus på dette tidspunkt.

Tegneseriestriben var en af det som er blevet overført til teater, og hvad der gør det endnu mere specielt er at det var godgørende formål (de hjemløse) og showet blev lavet på en sporvogn der kørte fra Svanemøllen over Rådhuspladsen til Enghave Plads. Billetprisen var 1.00 kr. som gik til Hjemløses Jul, sporvognen blev ført af frivillige og konduktørerne var populære kunstnere, som også arbejdede gratis. Idéen var skuespilleren Ib Schønbergs og sporvognen kørte én gang om året indtil 1956.

I dag er serien mest et fjernt eller nostalgisk minde ligesom sporvognene i København og avisen Socialdemokraten/Aktuelt.


Eksempler: