WeirdSpace - Kultur uden grænser

Sukke
Sukke Øjne: Sorte
Hår: Gule fjer
Race: Kanariefugl


Historie: Sukke er en ung kanariefugl som laver tåbelige ting sammen med vennen Fokke.


Kontinuitet: Fokke & Sukke
Udgiver(e): De Harmonie
Catullus
Første optræden: Tegneserier: Propria Cures (1994)
Skaber(e): Jean-Marc van Tol
John Reid
Bastiaan Geleijnse
Oprindelsesland: Holland Holland


Noter om baggrund: Tegnefilmfænomenet Beavis & Butthead er forlængst væk, men deres arv lever stadig. Fokke & Sukke er et par politisk ukorrekte teenagere som laver tåbelige ting ligesom Beavis & Butthead, men øget en tak, og med den europæiske mangel på frygt for at vise nøgenhed. Mest iøjnefaldende er, at de to fugle render rundt med deres kønsorganer fuldt synlige, omend den officielle historie er, at det er deres halefjer (nogle af striberne modsiger dette).

Samarbejdet mellem Jean-Marc van Tol, John Reid og Bastiaan Geleijnse startede som et tegneserieprojekt ved navn Heibel in Hong Kong, hvortil en figur ved navn Sukke blev skabt. Kort tid efter blev de kontaktet af det amsterdamske studenterblad Propria Cures som bad om en juletegneserie, og navnet Sukke blev genanvendt; denne gang som en and med en makker, en kanariefugl, ved navn Fokke. Ved Påsken 1994 startede serien på fast basis i Propria Cure, og i 1997 blev den første samling udgivet af De Harmonie.

Serien kører stadig i dag, og har bevæget sig ud til andre aviser og andre lande (Tyskland og U.K. indtil videre under navnene "Fokke & Sokke" og "Duck and Birdie").

Ind til nu, har Fokke & Sukke kun optrådt uden for tegneserier som merchandise.


Navne rundt om i verden:
HollandSukke
TysklandSokke
UKBirdieEksempler (klik for at forstørre):Relaterede links/karakterer:
- Fokke